Izjava o privatnosti

Zaštita podataka 

Što regulira izjava zaštite podataka? 

Ova izjava o privatnosti sadrži informacije o tome kako mi u Bio Garantie d.o.o. prikupljamo i obrađujemo osobne podatke na našoj web stranici https://www.bio-garantie.hr.  

Kako nas možete kontaktirati? 

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s obradom Vaših osobnih podataka ili želite ostvariti svoja prava, slobodno se obratite našem djelatniku za zaštitu podataka na hrvatska@bio-garantie.hr. 

Koje osobne podatke prikupljamo i obrađujemo? 

Osobni podaci su podaci koji se mogu koristiti za vašu identifikaciju ili koje vam na neki drugi način možemo pripisati. 

Obrađujemo osobne podatke koje nam dobrovoljno ustupite, odnosno kada s nama komunicirate e-mailom, telefonom, online, putem kontakt forme ili putem prodajnih mjesta. 

Sljedeće vrste/kategorije podataka može prikupljati, obrađivati i koristiti Bio Garantie d.o.o.: 

• Osobni matični podaci (prezime, ime, adresa) 

• Komunikacijski podaci (telefom, e-mail) 

• Glavni podaci ugovora (ugovorni odnos, proizvod ili ugovorni interes) 

• IT podaci (korisnički ID, lozinke, uloge, IP adresa, URL preporuke) 

• Bankovni podaci (podaci o računu I broj kreditne kartice)  

Kako koristimo vaše podatke u vezi s kontakt formom? 

Ako nas kontaktirate putem kontakt forme, Vaše obvezne podatke iz forme (uključujući titulu, ime i prezime, tvrtku, e-mail adresu i poruku) ćemo pohraniti u svrhu obrade Vašeg upita. Pružanje daljnjih podataka je dobrovoljno. 

Kako i u koje svrhe koristimo vaše podatke? 

Vaše osobne podatke koristimo za administrativne i komunikacijske svrhe, za prijave za posao, obradu ugovora, fakturiranje, informacije o uslugama i njihovom marketingu, podršku u tehničkim pitanjima te procjenu i daljnji razvoj usluga i proizvoda.

Razmjenjuju li se vaši podaci unutar naše grupacije? 

U svrhu obrade, vaše podatke može interno proslijediti unutar tvrtke Bio Garantie odgovarajućim članovima tvrtke. Ondje će se dalje obraditi ovisno o usluzi koju ste zatražili. 

Kada se vaši podaci prosljeđuju trećim stranama? 

U načelu, Vaši osobni podaci neće biti preneseni trećim stranama ni na koji drugi način. Vaše osobne korisničke podatke prosljeđujemo trećim stranama samo u sljedećim iznimnim slučajevima: 

• ako ste dali izričitu suglasnost za to, 

• ako je potrebno za tvrdnju, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva i nema razloga pretpostaviti da imate prevladavajući interes vrijedan zaštite u neotkrivanju vaših podataka, 

• ako postoji zakonska obveza za prijenos ili ako je to potrebno za obradu ugovornih odnosa s vama.    

Kako koristimo dodatke, alate i kolačiće? 

Kolačići Kada posjetite našu web stranicu, prikupljamo statističke podatke o posjetiteljima o tome koje dijelove web stranice vi i svi drugi korisnici posebno često posjećujete. Prikupljamo podatke koji se odnose na korišteni preglednik, operativni sustav, web-logove i druge podatke o povezivanju. 

U tom kontekstu ponekad je potrebno koristiti takozvane kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu ili mobilnom uređaju kada koristite našu web stranicu. Kolačići koje koristimo služe za osiguranje funkcija naše web stranice. Osim toga, koristimo se kolačićima kako bismo našu web ponudu prilagodili željama vaših kupaca i kako bismo surfanje s nama učinili što ugodnijim za vas. Ovi prikupljeni podaci ne sadrže nikakve osobne reference ili su dovoljno anonimni tako da se ne mogu donositi nikakvi zaključci o vašoj osobi. 

Većina internetskih preglednika automatski prihvaća kolačiće. Međutim, možete uputiti svoj preglednik da ne prihvaća kolačiće ili da vas svaki put pita prije prihvaćanja kolačića s web stranice koju posjetite. Također možete izbrisati kolačiće sa svog računala ili mobilnog uređaja koristeći odgovarajuću funkciju u svom pregledniku. Ako odlučite ne prihvatiti naše kolačiće, možda nećete vidjeti određene informacije na našoj web stranici i možda nećete moći koristiti neke značajke osmišljene da poboljšaju vaš posjet.      

Google karte 

Ova web stranica koristi Google karte za prikaz interaktivnih karata i izradu uputa. Google karta je usluga kartiranja koju pruža Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043, SAD. Korištenjem Google karata, informacije o korištenju ove web stranice, uključujući vašu IP adresu i (kućnu) adresu unesenu kao dio funkcije planiranja rute, mogu se prenijeti Googleu u SAD-u. 

Kada pozovete web stranicu na našoj web stranici koja sadrži Google karte, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljima. Google prenosi sadržaj karte izravno u vaš preglednik, koji ga zatim integrira u web stranicu. Stoga nemamo utjecaja na opseg podataka koje Google prikuplja na ovaj način. Prema našim saznanjima, radi se najmanje o sljedećim podacima: Datum i vrijeme posjeta predmetnoj web stranici, internetska adresa ili URL pozvane web stranice, IP adresa, (početna) adresa unesena u sklopu planiranja rute. 

Također nemamo utjecaja na daljnju obradu i korištenje podataka od strane Googlea i stoga ne možemo preuzeti odgovornost za to. Ako ne želite da Google prikuplja, obrađuje ili koristi podatke o vama putem naše web stranice, možete deaktivirati JavaScript u postavkama preglednika. U tom slučaju, međutim, nećete moći koristiti prikaz karte. 

Svrha i opseg prikupljanja podataka te daljnja obrada i korištenje podataka od strane Googlea kao i vaša prava u vezi s tim i mogućnosti podešavanja za zaštitu vaše privatnosti mogu se pronaći u Googleovim pravilima o privatnosti https://policies.google.com /privacy?hl=hr.  

Google upravitelj oznaka 

Google upravitelj oznaka(GTM - Google Tag Manager) je alat za web stranice za ponovno učitavanje dodatnih alata. Kako bi Google mogao nadzirati stabilnost, performanse i kvalitetu instalacije sustava te dobiti podatke za dijagnozu, Google upravitelj oznaka prikuplja određene skupne podatke za pokretanje oznaka. Ovi podaci ne uključuju IP adrese ili ID-ove mjerenja povezane s određenim pojedincem. Google upravitelj oznaka ne prikuplja, pohranjuje niti dijeli podatke o posjetiteljima. Za više informacija o podacima koje prikuplja Google upravitelja oznaka i Googleovim pravilima o privatnosti posjetite https://policies.google.com/privacy?hl=hr i https://support.google.com/tagmanager/answer/9323295? hl=en. 

Google tražeća konzola 

Tražeća konzola alati i izvješća pomažu nam izmjeriti promet Google pretraživanja i izvedbu naše web stranice te otkloniti probleme. Oni također osiguravaju da se naša web stranica može pronaći putem upita za pretraživanje na Googleu. Za više informacija o Googleovim pravilima o privatnosti posjetite https://support.google.com/tagmanager/answer/9323295?hl=en.  

Kako koristimo alate za web analitiku? 

Kako bismo stalno poboljšavali i optimizirali našu web stranicu, koristimo Google Analytics kao alat za web analizu. To nam daje statistiku i grafiku koja nam daje informacije o korištenju naše web stranice. Ove podatke o korištenju web stranice Google Analytics prenosi sa skraćenom IP adresom na poslužitelje u inozemstvu, što onemogućuje identifikaciju pojedinačnih uređaja. IP adresa koju prenosi vaš preglednik kao dio Google Analytics neće se spajati s drugim Google podacima. Možete spriječiti prikupljanje podataka koje generiraju kolačići i koji se odnose na vaše korištenje web stranice od strane Googlea, kao i obradu tih podataka od strane Googlea, preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik dostupnog na sljedećoj poveznici (https://tools .google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). 

Ako ne želite da pružatelj prikuplja podatke o vama putem kolačića, u postavkama preglednika možete odabrati funkciju "Blokiraj kolačiće treće strane". Tada preglednik neće slati kolačiće poslužitelju za ugrađeni sadržaj drugih pružatelja usluga. Uz ovu postavku, druge funkcije naše web stranice također možda više neće raditi.  

Kako štitimo Vaše podatke? 

Koristimo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka i neovlaštenog pristupa. Redovito pregledavamo naša sigurnosna pravila i procedure kako bismo osigurali sigurnost naših sustava. 

Podatke prikuplja pružatelj koji se nalazi u Švicarskoj. U okviru posjeta web stranici koristimo široko rasprostranjeni SSL (Secure Socket Layer) postupak u kombinaciji s najvišom razinom enkripcije koju podržava vaš preglednik. 

Imajte na umu da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za otkrivanje informacija zbog pogrešaka u prijenosu podataka koje nismo mi uzrokovali i/ili neovlaštenog pristupa trećih strana (npr. hakerski napad na račun e-pošte ili telefon, presretanje faksova).  

Koliko dugo čuvamo vaše podatke? 

Vaše osobne podatke zadržavamo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe za koje su prikupljeni, onoliko dugo koliko to od nas zahtijeva zakon ili onoliko dugo koliko imamo legitiman interes za njihovo zadržavanje (npr. za dokaze ili IT sigurnosne svrhe).  

Koja prava imate u vezi sa svojim osobnim podacima? 

Imate pravo u bilo kojem trenutku dobiti informacije o svojim pohranjenim osobnim podacima, zatražiti predaju ili prijenos pohranjenih osobnih podataka, ispraviti ili nadopuniti svoje osobne podatke, usprotiviti se obradi vaših osobnih podataka ili zatražiti brisanje vaših osobnih podataka. 

Odricanje od odgovornosti i autorska prava 

Ova web stranica podliježe sljedećim uvjetima korištenja, koji su obvezujući i dogovoreni između korisnika i tvrtke Bio Garantie d.o.o. prilikom pristupa ovoj web stranici. Ova web stranica sadrži podatke i informacije svih vrsta koji su zaštićeni zaštitnim znakom i/ili autorskim pravom u korist tvrtke Bio Garantie d.o.o. ili, u pojedinačnim slučajevima, u korist trećih osoba. Stoga nije dopušteno preuzimanje i distribucija web stranice u cjelini ili pojedinih dijelova, osim ako dokumenti nisu jasno označeni na odgovarajući način. Dopušteno je prije svega tehnički uvjetovano umnožavanje u svrhu pregledavanja, ukoliko to ne služi u komercijalne svrhe, kao i trajno umnožavanje za vlastite potrebe. 

Bio Garantie d.o.o. ne jamči za točnost i potpunost informacija sadržanih na web stranici. Reference i poveznice na web stranice trećih strana ne znače da Bio Garantie d.o.o. prihvaća sadržaj koji stoji iza reference ili veze kao vlastiti. Sadržaj ne predstavlja nikakvu odgovornost od strane tvrtke Bio Garantie za podatke i informacije koje su tamo navedene. Bio Garantie d.o.o. nema utjecaja na sadržaj iza poveznice, stoga nije odgovoran za nezakonit, netočan ili nepotpun sadržaj ili za štetu nastalu korištenjem povezanog sadržaja. 

Korištenje interneta je na vlastitu odgovornost korisnika. Konkretno, Bio Garantie d.o.o. neće biti odgovoran za tehnički kvar interneta ili pristup internetu. 

Glavno sjedište nadležnosti za pravne osobe je Frick, Švicarska. 

Bio Garantie d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja i njihove prilagodbe tehničkom i pravnom razvoju. 

U slučaju da su pojedine odredbe ovog korisničkog ugovora nevažeće, valjanost preostalih odredbi ostat će nepromijenjena.  

11. siječanj 2023.