Austria Bio Garantie d.o.o. osnovana je 2012. godine te djeluje kao samostalno akreditirano certifikacijsko tijelo. Naša tvrtka ispunjava zakonske propise Hrvatske i EU nužne za djelovanje. Također djeluje kao certifikacijsko tijelo odobreno od strane nacionalnog Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske akreditacijske agencije.

Naš kodni broj je: HR-EKO-07.

Austria Bio Garantie d.o.o. pruža, poljoprivrednicima, prerađivačkim tvrtkama i trgovcima koji djeluju u ekološkoj prehrambenoj industriji, informacije nužne za dobivanje ekološkog certifikata, čime se pridonosi uvođenju održivih proizvodnih metoda, kao i jačanju položaja certificiranih tvrtki na tržištu. Osim ekoloških poljoprivrednih gospodarstava koja se bave uzgojem biljaka ili uzgojem životinja, naša tvrtka nudi i svoje usluge za poljoprivredno - prerađivačka poduzeća u Hrvatskoj. Od 2019. godine Austria Bio Garantie d.o.o. članica je EASY-CERT grupe, koja je osnovana od vodećih certificirajućih tijela u Austriji, Austria Bio Garantie GmbH (ABG) i Švicarskoj, bio.inspecta AG. Grupi pripadaju i podružnica ABG-a u Rumunjskoj te podružnice u Hrvatskoj i Italiji. Ostala tijela za ekološko certificiranje, poput CERES GmbH i bio.inspecta AG, također su se pridružili grupi EASY-CERT, zajedno sa svim njihovim podružnicama. Kao rezultat toga, EASY-CERT Group jedno je od najvećih inspekcijskih i certifikacijskih tijela u Europi. Skupina tvrtki djeluje u integriranom sustavu upravljanja kvalitetom, koristeći usklađeni postupak inspekcije i certificiranja, koji je učinkovitiji, brži i omogućuje pružanje usluge više kvalitete.

Saznajte više o Austria Bio Garantie d.o.o. kao tvrtki i kao poslodavcu.


Austria Bio Garantie d.o.o. pomaže poljoprivrednim gospodarstvima i poduzećima da razviju i ojačaju svoj tržišni položaj na održiv način.

Svojom sveobuhvatnom ponudom usluga ABG se zalaže za kvalitetu, pouzdanost i korisnost korisnika.

Orijentirana na budućnost
Kao član EASY-CERT Grupe ABG pripada jednom od najvećih inspekcijskih i certifikacijskih tijela u Europi. ABG pregledava i certificira proizvode proizvedene u skladu s načelima ekološke i socijalne održivosti i dobrobiti životinja.

Vjerodostojno
Kompetentno, iskusno osoblje ABG-a raspoređeno je za obavljanje inspekcija i certificiranje poljoprivrednih gospodarstava i prerađivačkih i trgovačkih tvrtki - i to na način koji je jasan, neovisan i pouzdan. Na taj je način zajamčena vjerodostojnost proizvoda i procesa koje je ABG pregledao ili certificirao.

Orijentirana na klijenta
ABG svoje aktivnosti prilagođava potrebama svojih klijenata i održava otvorenost u komunikaciji s njima. ABG kontinuirano nastoji povećati zadovoljstvo svojih klijenata pružajući, iz jednog izvora, proizvode koji udovoljavaju zahtjevima klijenata i učinkovite usluge.

Predano
U svom svakodnevnom radu ABG je aktivan u promicanju ekološke poljoprivrede i predan etičkim i socijalnim pitanjima. ABG nastoji održati pozitivno radno okruženje. Pomažući osoblju da poboljšaju svoje socijalne i profesionalne vještine, ABG ih motivira za rad na način koji je usmjeren na rezultate, samostalan i usmjeren na tim.

HRN EN ISO/IEC 17065:2013

HRN EN ISO/IEC 17065:2013

Norma

Akreditacija predstavlja formalno priznavanje tehničke i organizacijske kompetencije tijela, za izvršenje određene usluge, kako je opisano u opsegu akreditacije. Austria Bio Garantie d.o.o. akreditirano je certifikacijsko tijelo za proizvode prema normi ISO 17065 od strane Hrvatske akreditacijske agencije u području opisanom u prilogu Potvrde o akreditaciji broj 3662. Sve aktivnosti podliježu nadzoru Hrvatske akreditacijska agencije (HAA). Akreditacija je mjera za izgradnju povjerenja, koja omogućuje vlastima, gospodarstvu i društvu, da procijene ispunjavaju li inspekcijska ili certifikacijska tijela određene zadatke uz traženu visoku pouzdanost.

Postupak u slučaju povlačenja ili suspenzije akreditacije 

Akreditirano tijelo, u slučaju suspenzije, djelomično ili u cijelosti, ili u slučaju povlačenja akreditacije, mora odmah prestati koristiti simbol akreditacije ili se tekstualno pozivati ​​na status akreditiranog tijela; uključujući web mjesto u dijelu aktivnosti za koje je akreditacija suspendirana ili povučena.

U slučaju suspenzije, djelomično ili u cijelosti, ili u slučaju povlačenja akreditacije, svi dokumenti koje je izdala Austria Bio Garantie d.o.o., s HAA logotipom, više ne vrijede s datumom suspenzije/povlačenja akreditacije. Kao dio QM politike, ABG će odmah obavijestiti sve ugovorene korisnike.

Ministarstvo poljoprivrede u Hrvatskoj: https://poljoprivreda.gov.hr/

Tvrtki Austria Bio Garantie d.o.o. je 2012. godine od strane hrvatskog Ministarstva poljoprivrede dodijeljen kodni broj HR-EKO-07 za kontrolna i certifikacijska tijela. Ministarstvo vrši i godišnji nadzor tehničkih i ljudskih resursa za pružanje usluga nadzora i certificiranja u Republici Hrvatskoj.

Zadovoljstvo naših klijenata i jasnoća naših aktivnosti vrlo su nam važni.
U slučaju da imate pitanja ili sumnje u vezi s postupcima nadzora ili certificiranja koje provodi naša tvrtka, kontaktirajte nas.

Naši klijenti mogu izraziti i podnijeti žalbu ako se ne slažu s ishodom nadzora i certifikacijom koje smo mi obavili. Ako niste zadovoljni našim postupcima nadzora ili certificiranja, kontaktirajte nas u pisanom obliku - tj. e-mailom, a mi ćemo odmah istražiti vašu žalbu, u skladu sa smjernicama za nepristranost. O svojoj odluci obavještavamo vas pismenim putem, a također ćemo vas obavijestiti kod kojeg nadležnog tijela možete uložiti žalbu, u slučaju da niste zadovoljni našom odlukom.

Željeli bismo Vas obavijestiti da u slučaju da niste zadovoljni ili imate pritužbu u vezi s našim nadzorima na licu mjesta, imate mogućnost podnošenja žalbe u roku od 14 dana od obavljenog nadzora. Također bili bismo zahvalni ako imate bilo kakve komentare ili preporuke u vezi s našom aktivnošću da nas kontaktirate.

Kontakt: hrvatska@abg.at


Menadžment tvrtke Austria Bio Garantie d.o.o. zalaže se za nepristranost i neovisnost te osigurava da zaposlenici rade svoj posao istinski, visoko kvalitetno, u skladu s važećim zakonodavstvom, nepristrano, na pouzdan i točan način.

Stoga se naš Upravni odbor obvezao osigurati da Austria Bio Garantie d.o.o. svoje poslovanje obavlja na nepristran način.

U slučaju da smatrate da se vašim slučajem nije postupalo na nepristran način i želite zatražiti istragu, pošaljite e-mail na hrvatska@abg.at.