Prijava - Novi klijenti

Bio Garantie d.o.o. podržava farme i prerađivače u prehrambenom sektoru i pomaže im da razviju održivost i ojačaju svoju tržišnu poziciju. Naša je tvrtka kroz godine postigla uspješnost u certificiranju domaće ekološke poljoprivrede, ekološke prerade i ekološke proizvodnje hrane u suradnji s međunarodnim odjelima, zahvaljujući čemu broj naših klijenata neprestano raste. Naš je glavni zadatak istražiti jesu li ekološki proizvodi proizvedeni u skladu s ekološkom EU regulativom, od terenskog pregleda parcela do stavljanja proizvoda na police trgovina


Nakon što nas kontaktirate, informiramo Vas o svemu što trebate znati o ekološkom uzgoju, preradi i trgovini. Potpisivanjem ugovora o kontroli i registracijom u ekološki sustav, dužni ste de pridržavati zahtjeva EU propisa o ekološkim proizvodima i nacionalnim zakonima. Evidencije o uzgoju moraju se dokumentirati tijekom cijele godine. Neke od tih zapisa morate prijaviti i nama. 


Procesom kontrole i certificiranja potvrđujemo jesu li ispunjeni svi zahtjevi uključeni u primjenjive ekološke standarde i propise. Naši kontrolori kontroliraju farme, prerađivačke jedinice i trgovce prema prethodno dogovorenom planu. Kontrolor izrađuje zapisnik o kontroli na temelju nalaza tijekom kontrole. Pored godišnje kontrole može se provesti i dodatna kontrola. U slučaju odstupanja od propisanih propisa, kontrolor mora dati rok do kada je potrebno izvršiti navedene korektivne mjere. U slučaju da se kod farme ili prerađivačke jedinice utvrdi visoki rizik (na temelju procjene rizika) ili bilo kakva sumnja, može se izvršiti uzorkovanje. Nakon kontrole jedan od naših certifikatora ocjenjuje zapisnik o kontroli i podatke kontrole u skladu s pravilima EU ekološke regulative i nacionalnim zakonima. Certifikator daje status proizvodima i po potrebi mijenja odluku kontrolora. U ovom slučaju certifikator mijenja zapisnik o kontroli i šalje ga klijentu. Klijent može u roku od 14 dana pismeno odbiti sadržaj zapisnika o kontroli, u suprotnom se smatra prihvaćenim. Ako kontrolirane farme, prerađivačke jedinice ili trgovci udovoljavaju zahtjevima, naša će tvrtka izdati certifikat. Certifikat vrijedi od datuma izdavanja i potvrđuje da su proizvodi / usluge usklađeni s relevantnim EU i nacionalnim propisima. Certifikat prikazuje sve usjeve, proizvode i usluge koji su pregledani s njihovim važećim statusom. U slučaju da se ne plati račun za kontrolu i/ili certifikaciju ne možemo izdati certifikat. 


Ekološki certifikati koje je izdala naša tvrtka dostupni su na našoj platformi za pretraživanje certifikata EASY-CERT, koja našim klijentima i zainteresiranim ekološkim stranama omogućuje izravan pristup njihovom certifikatu i statusu njihovih usjeva, proizvoda i usluga. Zahvaljujući platformi EASY-CERT potrošači mogu biti sigurni da je proizvod koji kupuju označen odgovarajućim ekološkim statusom.
U slučaju da želite preći s konvencionalne poljoprivrede/prerade, molimo kliknite na "Prijavi se".

Nakon toga poslat ćemo Vam sve potrebne upute i dokumente koje je potrebno ispuniti i poslati nam natrag.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas putem e-maila ili telefona, rado ćemo Vam pomoći.