Kontrolno i certifikacijsko tijelo

Kao članica Easy-Cert grupacije, podupiremo farme i tvrtke u prehrambenom sektoru, pomažući im u razvitku i jačanju njihove tržišne pozicije. Naše usluge uključuju prepoznatljive kontrole i certifikaciju EU ekoloških standarda i ostalih privatnih ekoloških standarda kao i kontrole u pogledu standarda sigurnosti hrane.Molimo izaberite relevantnu uslugu. Vidjet ćete pregled dostupnih usluga.


Ovdje možete pronaći pregled kategorija proizvoda za koje nudimo usluge. Molimo odaberite kategoriju koja odgovara Vašim potrebama te odaberite odgovarajuću uslugu.


Niste pronašli standard koji tražite?Kontrolor za obradu podataka

Pročitajte više

Ovdje se možete pretplatiti na newsletter ili čitati već poslane newslettere.

Proces ekološke kontrole i certificiranja u EU

Bio Garantie d.o.o. podržava farme i prerađivače u prehrambenom sektoru i pomaže im da razviju održivost i ojačaju svoju tržišnu poziciju. Naša je tvrtka kroz godine postigla uspješnost u certificiranju domaće ekološke poljoprivrede, ekološke prerade i ekološke proizvodnje hrane u suradnji s međunarodnim odjelima, zahvaljujući čemu broj naših klijenata neprestano raste. Naš je glavni zadatak istražiti jesu li ekološki proizvodi proizvedeni u skladu s ekološkom EU regulativom, od terenskog pregleda parcela do stavljanja proizvoda na police trgovina.

Nakon što nas kontaktirate, informiramo Vas o svemu što trebate znati o ekološkom uzgoju, preradi i trgovini. Potpisivanjem ugovora o kontroli i registracijom u ekološki sustav, dužni ste de pridržavati zahtjeva EU propisa o ekološkim proizvodima i nacionalnim zakonima. Evidencije o uzgoju moraju se dokumentirati tijekom cijele godine. Neke od tih zapisa morate prijaviti i nama.

Postupak kontrole i certifikacije potvrđuje jesu li ispunjeni svi zahtjevi uključeni u primjenjiv ekološki standard i propise. Naši kontrolori kontroliraju farme, prerađivačke jedinice i trgovce prema prethodno dogovorenom planu. Kontrolor izrađuje zapisnik o kontroli na temelju nalaza tijekom kontrole. Pored godišnje kontrole može se provesti i dodatna kontrola. U slučaju odstupanja od propisanih propisa, kontrolor mora dati rok do kada je potrebno izvršiti navedene korektivne mjere. U slučaju da se kod farme ili prerađivačke jedinice utvrdi visoki rizik (na temelju procjene rizika) ili bilo kakva sumnja, može se izvršiti uzorkovanje. Nakon kontrole jedan od naših certifikatora ocjenjuje zapisnik o kontroli i podatke kontrole u skladu s pravilima EU ekološke regulative i nacionalnim zakonima. Certifikator daje status proizvodima i po potrebi mijenja odluku kontrolora. U ovom slučaju certifikator mijenja zapisnik o kontroli i šalje ga klijentu. Klijent može u roku od 14 dana pismeno odbiti sadržaj zapisnika o kontroli, u suprotnom se smatra prihvaćenim. Ako kontrolirane farme, prerađivačke jedinice ili trgovci udovoljavaju zahtjevima, naša će tvrtka izdati certifikat/potvrdu. Potvrda vrijedi od datuma izdavanja i potvrđuje da su proizvodi / usluge usklađeni s relevantnim EU i nacionalnim propisima. Potvrda prikazuje sve usjeve, proizvode i usluge koji su pregledani s njihovim važećim statusom. U slučaju da se ne plati naknada za kontrolu i/ili certifikaciju ne možemo izdati potvrdu.

Ekološki certifikat kojeg je izdala naša tvrtka dostupan je na našoj platformi za pretraživanje certifikata EASY-CERT, koja našim klijentima i zainteresiranim ekološkim stranama omogućuje izravan pristup njihovom certifikatu i statusu njihovih usjeva, proizvoda i usluga. Zahvaljujući platformi EASY-CERT potrošači mogu biti sigurni da je proizvod koji kupuju označen odgovarajućim ekološkim statusom.